Międzyszkolny konkurs z zakresu chemii żywności: "Jakość i bezpieczeństwo żywności"
2021-03-25 11:09:28Chcesz dołączyć do konkursu i sprawdzić swoją wiedzę na temat bezpieczeństwa żywności, znakowania produktów żywnościowych, dodatków do żywności, odpowiedzialności producentów? Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia zaprasza do udziału w międzyszkolnym konkursie wiedzy z zakresu chemii żywności "Jakość i bezpieczeństwo żywności". W konkursie mogą wziąć udział uczniowie szkół średnich.
O konkursie
Celem konkursu jest popularyzacja wiedzy z zakresu chemii żywności oraz dostarczenie uczniom rzetelnych informacji z zakresu: bezpieczeństwa żywności, znakowania produktów żywnościowych, dodatków do żywności, odpowiedzialności producentów.
Ponadto celem konkursu jest propagowanie i upowszechnianie świadomości w zakresie jakości i bezpieczeństwa żywności i żywienia oraz wpływu żywności i żywienia na zdrowie człowieka.
Konkurs skierowany jest do uczniów szkół ponadpodstawowych z terenu Polski.
Konkurs poprzedzi cykl niezwykle atrakcyjnych spotkań przygotowujących w formie online. Spotkania mają na celu przekazanie Uczestnikom odpowiedniej wiedzy z zakresu tematyki Konkursu. Ponadto Uczestnikom spotkań zostaną przekazane materiały edukacyjne.
ORGANIZATOR: Organizatorem konkursu jest Wyższa Szkoła Inżynierii i Zdrowia w Warszawie
Patronat nad konkurs objął Mazowiecki Kurator Oświaty
Partnerzy:
- Polska izba żywności ekologicznej
- Polska federacja producentów żywności
Patroni medialni:
- Portal Perspektywy
- Blog Zdrowonajedzeni
Dla zwycięzców organizatorzy zapewniają atrakcyjne nagrody:
- I miejsce − nagroda główna o wartości 3000 zł (1000 zł dla zwycięzcy + nagroda rzeczowa o wartości 2000 zł dla szkoły)
- II miejsce − nagroda o wartości 2000 zł (500 zł dla zwycięzcy + nagroda rzeczowa o wartości 1500 zł dla szkoły)
- III miejsce − nagroda o wartości 1000 zł (250 zł dla zwycięzcy + nagroda rzeczowa o wartości 750 zł dla szkoły)
Harmonogram i więcej informacji znajdziecie na naszej stronie: https://wsiiz.pl/konkurs-zywnosc
ip